Opkoopbescherming in 16 wijken van Rotterdam

Vanaf 1 januari 2022 geldt er in zestien wijken van Rotterdam een opkoopbescherming voor woningen met een WOZ-waarde tot €355.000. Wie in één van deze buurten een woning koopt dient daar zelf in te gaan wonen of mag het alleen onder strikte voorwaarden verhuren.

Op deze manier wil de gemeente Rotterdam beleggers tegengaan en het voor starters makkelijker maken om een huis te vinden. In een verklaring stelt de gemeente Rotterdam dat ‘’Met de invoering van de Opkoopbescherming verwachten we dat de schaarse koopwoningen in handen komen van starters en middeninkomens die graag in Rotterdam willen wonen én blijven wonen.”.

Er is gekozen voor de buurten waar volgens de gemeente Rotterdam nu veel sprake is van verhuur door particulieren. Het gaat om Bergpolder, Blijdorp, Bloemhof, Carnisse, Groot IJsselmonde, Het Lage Land, Hilligersberg-Zuid, Hillesluis, Kralingen-Oost, Kralingen-West, Middelland, Nieuwe Westen, Oud-Mathenesse, Oud-Charlois, Rubroek en Tarwewijk.

Verhuren is wel mogelijk aan directe familieleden, zoals ouders, kinderen, broers en zussen. Of als de eigenaar voor langere tijd, maximaal 12 maanden, op reis gaat. Hiervoor dient wel een vergunning aangevraagd te worden door de eigenaar van de woning.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het persbericht van gemeente Rotterdam: » Kopen om te verhuren? Dat kan binnenkort niet meer - Persberichten Rotterdam